Een ruimte huren voor je bijlesbedrijf – 4 voordelen

Een bedrijfje beginnen dat gespecialiseerd is in het geven van bijles is populair. Door de grotere klassen en het gebrek aan financiële middelen is het reguliere onderwijs helaas niet meer wat het ooit was. Ouders die hun kinderen de best mogelijke start in het leven gunnen willen daarom graag gebruik maken van jouw services. Bovendien is het dankbaar werk, wat je flexibel uitvoert met aardige scholieren als klanten en enthousiaste studenten als begeleiders.

Misschien werk je nu nog vanuit huis of op locatie, maar zodra je bedrijf in bijles en huiswerkondersteuning groeit, zal je wellicht een eigen kantoorruimte willen huren. Waarom is dat een goede zet?

1. Een motiverende werkomgeving

Wanneer je leerlingen begeleidt vanaf een thuiswerkplek dan zijn daar vaak veel storende factoren aanwezig. Het huishouden lonkt, je gezinsleden komen af en toe je lokaaltje binnenstormen en lawaaierige kinderen of draaiende wasmachines zijn niet bevorderlijk voor de productiviteit. In een eigen kantoorruimte heerst rust en orde, zodat jij jezelf volledig op je taken kunt toeleggen. En dat geldt ook voor je eventuele medewerkers en uiteraard voor de scholieren. Zij zullen ongetwijfeld tot betere prestaties kunnen komen op een externe locatie.

2. Geen problemen met de inrichting

Als bijlesgever wil je jezelf focussen op wat je leuk vindt en waar je goed in bent: jonge mensen begeleiden met hun lessen of studie. Tegelijkertijd moet de bedrijfsruimte natuurlijk wel aantrekkelijk en praktisch zijn. Problemen met waterleidingen of riolering, slechte isolatie of afbladderende muren dragen er nu eenmaal niet aan bij dat je leerlingen met plezier terugkomen en kunnen je flink wat klandizie kosten. Een kantoorruimte huren betekent dat de eigenaar van het complex moet zorgen dat jouw lesruimtes in goede conditie zijn en blijven. En dit bespaart je veel tijd, moeite en irritatie.

3. Betere locatie en zichtbaarheid

Een kantoorruimte huren op een tactische locatie, bijvoorbeeld in de buurt van scholengemeenschappen of in het stadscentrum, maakt je bedrijf een stuk toegankelijker. Meer leerlingen zullen van je bestaan te weten komen en ze kunnen je praktijk beter bereiken dan wanneer je ergens achteraf in de buitenwijken zit. Het huren van een losse kantoorruimte geeft ook een bepaalde uitstraling aan je onderneming, wat belangrijk kan zijn voor bepaalde ouders. Juist deze mensen zijn vaak degenen met de financiële middelen voor onderwijsondersteuning voor hun kroost.

4. Aantrekkelijke groeimogelijkheden

Hoe groot denk jij te kunnen worden? Als je over de loop van een paar jaren een netwerk opbouwt van studenten die voor een mooie prijs voor je willen werken, dan kun je veel leerlingen helpen met hun lesstof. Zeker wanneer je in een grote stad woont, en absoluut als je via Zoom, Google Meets of een andere videochatservice werkt. Een kantoorruimte waar nog ruimtes beschikbaar blijven biedt je de kans om op termijn je onderneming uit te breiden en meerdere (sub)lokalen te openen. En wanneer je zelfs de mogelijkheden van je nieuwe pand ontstegen bent, kan je vrij flexibel naar een nieuwe, grotere werkplek verhuizen.

Aanbevolen artikelen